AW: LC 8: Go stack doesn't work anymore?

Tiemo Hollmann TB toolbook at kestner.de
Wed Apr 27 05:58:24 EDT 2016


Finally I solved this issue, due to my program design.
While starting up my "main" program, I opened a small helper stack in modal
mode and hided it directly.
With LC 8 on  OS X 10.11 this prevented obviously the main stack to show up,
though it was opened. (On Windows it worked this way). The result was, that
in the standalone it looked like the main stack never was reached by my "go
to".  I removed the modal of my helper stack and now everything is fine.
Tiemo


-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im Auftrag
von Peter Bogdanoff
Gesendet: Dienstag, 26. April 2016 19:43
An: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
Betreff: Re: LC 8: Go stack doesn't work anymore?

If you are opening a stack for the first time (it is not in memory) then you
have to specify the full URL for the stack file (including “.livecode” if
that is in the filename of the stack). After that, the stack can be accessed
by only the name of the stack within LiveCode.

I’m seeing it work properly in LC8.

Peter Bogdanoff
UCLA

On Apr 26, 2016, at 6:35 AM, Tiemo Hollmann TB <toolbook at kestner.de> wrote:

> I have created a test stack, where "go stack" works as expected.
> So I assume there must be something in the target stack, what either 
> causes an error when launching in a LC 8 standalone, or something 
> which just closes the target stack, after being opened. Nevertheless 
> the behavior is different between LC 6 and 8. I have to go on searching.
> Tiemo
> 
> -----Ursprüngliche Nachricht-----
> Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im 
> Auftrag von Tiemo Hollmann TB
> Gesendet: Dienstag, 26. April 2016 11:57
> An: LiveCode User Liste senden <use-livecode at lists.runrev.com>
> Betreff: LC 8: Go stack doesn't work anymore?
> 
> Hello,
> 
> This worked fine up to LC 6 (7 not tested), but doesn't works with the 
> same stack on LC 8
> 
> I have a splash stack, which is the LC standalone. At the end of 
> making some checks I open my "main" stack (as a stack file) and hide the
splash stack.
> 
> Go stack myStackFile.Livecode (I also tried: go card 1 of stack 
> myStackFile)
> 
> On windows myStackFile.LiveCode resides in the same folder as my 
> standalone, on Mac it resides in the /Contents/MacOS/ folder of my 
> standalone
> 
> On windows this still works in LC 8 as in LC 6, but on OS X 10.11 just 
> nothing happens. No error, the result is empty, but 
> myStackFile.LiveCode is not opened, just nothing happens. In the IDE 
> on Mac the file opens, but doesn't comes to front. I only find it in the
window menu of the IDE.
> 
> I can't think this could be a bug, because it's something so standard, 
> but I also didn't found anything what could have changed in LC 8.
> 
> Any help appreciated.
> 
> Tiemo
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your 
> subscription
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
use-livecode at lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list