copy group to new stack

Henk van der Velden henk at iglow-media.nl
Mon Dec 18 13:38:21 EST 2006


I did some further testing to find out what is the simplest way to  
reproduce this behaviour (I sort of consider it to be a bug).
Essentially it comes down to this:

1. there are two stacks, A and B
2. in stack A a command is issued, consisting of:
2a: create a new card in stack B
2b: copy an editable text field from stack A to stack B

It turns out that the text of the editable text field is not copied  
to stack B, only the (empty) field.
If you skip step 2a, both the editable field and its content are  
copied to stack B.

Any opinions on this?

Henk

> Hi André,
>
> The stack is a stripped down version of a print function.
>
> I want to print a number of groups from a stack to different pages.
> In the stack all these groups are on one and the same card.
> So I create an invisible stack, create the number of cards that is
> needed and copy the groups to these cards. Now it turns out that the
> contents of certain fields are not copied.
>
> It took me some time to find out why that happened.
> I think I have pinpointed the problem to this one factor: if I create
> a stack, then create new cards in that stack, and then copy fields to
> it, the text is not copied (at least the text of editable fields). If
> I create a stack, but don't create new cards in that stack, than the
> copying works fine.
>
> Henk
>
> > Hi Henk,
> > Not sure to understand precisely your problem ; seems to be that you
> > should group  your fld "fld_conclusion"  and set it to "behave  
> like a
> > background". So your fid would be there on the second card.
> >
> > just one first idea
> >
> > Best regards from Grenoble
> > André
> >
> > Le 18 déc. 06 à 16:09, Henk van der Velden a écrit :
> >
> > > Good day all,
> > >
> > > Here is a link to a stack that creates a new stack, creates an
> > > extra card in that stack and then copies a group of text fields
> > > into that new card.
> > > Something strange happens: the contents of an editable field are
> > > not copied.
> > >
> > > As you can see in this stack, all works OK if you don't create an
> > > extra card. But as soon as you create one, the copying fails.
> > > Can anyone tell me what's going on here?
> > >
> > > The stack can be downloaded here:
> > http://www.iglow-media.nl/xchange/CopyToNewStack.zip
> > >
> >
>



More information about the Use-livecode mailing list