Postgres problem

Hershel Fisch hershrev at realtorsgroup.us
Mon Jan 31 10:46:54 CST 2005


On 1/31/05 1:28 AM, "Thomas Gutzmann" <thomas.gutzmann at gutzmann.com> wrote:

> Hi Hershel,
> 
> on my mac it works with:
> 
> pg_ctl start -D /usr/local/pgsql/data -l /usr/local/pgsql/logfile -o -i
On this one I  get , "pg_ctl: command not found.
> &
> 
> local   all         all
> trust
> host    all         all         127.0.0.1         255.255.255.255
> trust
> host    all         all         10.0.2.11         255.255.255.255
> trust
> host    all         all         ::1
> ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff        trust
> 
> 10.0.2.11 is the address of my workstation in the LAN.
> 
> So this is that what you've done, and it should work. BUT: don't forget
> to open you firewall for 5432:
> 
> - open system preferences -> sharing -> firewall
> - click on "New"
> - add "other" with port number 5432 and give it a nice name
> - enable this port
> 
> As Len Morgan wrote in his response, test the connection with psql
> before working with Rev. If you don't have Postgres on the remote node,
> you can try "telnet hershel.local.net 5432" to see if there is a
> connection at all (end it with QUIT).
> 
> Cheers,
> 
> Thomas G.
> 
> Am 31.01.2005 um 05:28 schrieb Hershel Fisch:
> 
>> Hi all, I'm trying to get my postgres to work on a network, I tried to
>> mess
>> around with the "pba_config" file
>> 
>>  host all all 0.0.0.0 trust
>> 
>>  started with "/usr/local/bin/postmaster -D /usr/local/pgsql/data -i"
>> as I
>> use it locally with RR and was not able to get it work on a network.
>>  I then tried to change the postgresql.config file and removed the "#
>> " and
>> changed tcp/ip to true , didn't do it . Then I changed it back to the
>> way it
>> was and Š then if I started it without the -Iflag it starts but
>> wouldn¹t
>> accept any tcp/ip connections even locally so I started it with the ­I
>> flag
>> ,but wouldn¹t start "FATAL: postgresql.conf:1: syntax error,
>> token="#"" .
>> Now I can't start postgres with an -i flag at all.
>>  and how do I get the network working ? Mac 10.3.
>>  I really would appreciate the help.
>>  THANKS , A MILL. Hershel
> 
> _______________________________________________
> use-revolution mailing list
> use-revolution at lists.runrev.com
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-revolution



More information about the use-livecode mailing list