Android APK sanity check

chipsm at themartinz.com chipsm at themartinz.com
Thu May 31 21:29:39 EDT 2018


I just uploaded this to my Nexus7 and it works the same way. It initially opens with a blank screen and then opens correctly.

-----Original Message-----
From: use-livecode <use-livecode-bounces at lists.runrev.com> On Behalf Of J. Landman Gay via use-livecode
Sent: Thursday, May 31, 2018 4:20 PM
To: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
Cc: J. Landman Gay <jacque at hyperactivesw.com>
Subject: Re: Android APK sanity check

@Clarence, I just uploaded an apk I built on my Mac. Could you check the bug report again and try the apk I put there? Thanks for your time.

On 5/31/18 5:49 PM, J. Landman Gay via use-livecode wrote:
> I just took another look and I see that the identifier had reverted to 
> the default, so that explains why you had to change it. Even after I 
> reset it to something unique though it still fails here. It looks like 
> it's time for the LC guys to employ their magic.
> 
> On 5/31/18 5:44 PM, J. Landman Gay via use-livecode wrote:
>> Thanks for testing. Maybe it's a Mac problem. The identifier 
>> shouldn't matter in this case though, if you were originally using 
>> the unique one I put into the stack. So that's odd too.
>>
>> On 5/31/18 5:07 PM, Clarence Martin via use-livecode wrote:
>>> The problem that I had, had  to do with the identifier name and had 
>>> nothing to do with anything else. I remember that from earlier 
>>> problems that Panos identified for me.
>>> The test stack worked on both Android Devices that I have.
>>> More info on my system:
>>> Windows 10 computer with the Java jdk 1.8.0_171.
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: use-livecode <use-livecode-bounces at lists.runrev.com> On Behalf 
>>> Of J.
>>> Landman Gay via use-livecode
>>> Sent: Thursday, May 31, 2018 1:02 PM
>>> To: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
>>> Cc: J. Landman Gay <jacque at hyperactivesw.com>
>>> Subject: Re: Android APK sanity check
>>>
>>> Thanks for the comments. I've actually seen the problem with initial 
>>> startup on a few apps but in this case a relaunch still crashes. :(
>>>
>>> Since you have a few older devices, it might help the team narrow 
>>> down what's affected if you try out my test stack. Bug report is here:
>>> https://quality.livecode.com/show_bug.cgi?id=21325
>>>
>>> I only have Android Marshmallow on my test phone(s) but I'm betting 
>>> it will fail with any older OS. Or it may be the version of Java I 
>>> installed, which I believe LC 9 required.
>>>
>>> On 5/31/18 2:46 PM, Clarence Martin via use-livecode wrote:
>>>> Hi Jacque,
>>>> You have been one of the people on the List that has answered many 
>>>> of my questions about building Android Applications. I do have an 
>>>> application that uses mergJSON and the problem that I have is only 
>>>> during the initial starting of the application after the APK is 
>>>> loaded. I also get a blank initial screen. I found that if I close 
>>>> the application and then restart the application - it runs. I have 
>>>> also had problems with applications locking up on one Android 
>>>> Device and will run on another without problems. The problems that 
>>>> I encountered were mainly opening data files across the internet on 
>>>> the failing device. I actually solved some of those problems by 
>>>> putting a delay after  I call for data across the internet. Both 
>>>> devices are using Android 5.1.1. The failing Device  is a Nexus 7 
>>>> and the other device that doesn't fail is a generic X10 Chinese 
>>>> cheaper Tablet. The only other
>>> problem I noticed with LC 9 is a latency in starting the applications.
>>>>
>>>> -----Original Message-----
>>>> From: use-livecode <use-livecode-bounces at lists.runrev.com> On 
>>>> Behalf Of J.
>>>> Landman Gay via use-livecode
>>>> Sent: Thursday, May 31, 2018 12:10 PM
>>>> To: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
>>>> Cc: J. Landman Gay <jacque at hyperactivesw.com>
>>>> Subject: Re: Android APK sanity check
>>>>
>>>> I created a plain do-nothing stack and it works on my Samsung. Then 
>>>> I set the inclusions to same ones in my working project. The plain 
>>>> stack then had the same misbehavior -- black screen and crash on launch.
>>>>
>>>> One by one I turned off each inclusion, tested, and then turned it 
>>>> back on and disabled the next one. It looks like the culprit is 
>>>> mergJSON.
>>>> With that included I get the crash, without it the apk behaves.
>>>>
>>>> I'll submit my test stack and a bug report.
>>>>
>>>> On 5/31/18 3:12 AM, panagiotis merakos via use-livecode wrote:
>>>>> Hi all,
>>>>>
>>>>> The first thing that came to my mind was the bug report that Paul 
>>>>> referenced, but I had a look at the Samsung S5 specs and it seems 
>>>>> it has an ARM chip, so it should not be affected by this bug.
>>>>>
>>>>> @Jacque does that happen with any android standalone you build 
>>>>> with LC 9.0.0, or just this particular one?
>>>>>
>>>>> Best,
>>>>> Panos
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
> 
> 


-- 
Jacqueline Landman Gay         |     jacque at hyperactivesw.com
HyperActive Software           |     http://www.hyperactivesw.com


_______________________________________________
use-livecode mailing list
use-livecode at lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list