8.1.10 Reporting the ScreenSize of a iPhone7: 0,0,375,667

J. Landman Gay jacque at hyperactivesw.com
Thu Jun 21 11:46:54 EDT 2018


The setupUI handler was my own, I wrote a whole new script for testing. 
That's how I found that resizestack wasn't being sent. I'd already added 
the orientation handling and rotation was working, but the setup handler 
never triggered.
--
Jacqueline Landman Gay | jacque at hyperactivesw.com
HyperActive Software | http://www.hyperactivesw.com
On June 21, 2018 10:11:31 AM Sannyasin Brahmanathaswami via use-livecode 
<use-livecode at lists.runrev.com> wrote:

> 1) have had the 1242 X 2208 loaded in the Phone 6 Plus "slot" from the 
> beginning of this tread!
> 2) In now suspect Xcode mis-configuration (I keep going on 9.2. to 9.3 and 
> set the Xcode select from terminal_
> 3) With Elanor help just needed to add
>
> mobileSetAllowedOrientations "portrait,portrait upside down,landscape 
> left,landscape right"
>
> and
>
> case "landscape right"
>         send "landscapeUI" to me in 0 milliseconds
>         break
>
> to my switch and she says it is working!
>
> Can you please (if you have iPhone 7 Plus that is be best)  try on your iPhone
>
> Go stack url "wiki.hindu.org/uploads/BrowserLandscapeTest_r2.livecode"
>
> We been good if I hear "confirmed, worked on my iPhone XX" from several 
> people... if so,  we have a test stack to give engineering to test on Android.
>
> The footer nav should show on portrait, disappear on when you turn phone 
> side ways. Then appear again what you go portait.  And you should in the 
> reported (answer) the correct rect of the screen and *any* iPhone size.
>
> Any we do not need resize handler!
>
> @jacqueline there is no " setupUI"  handler
>
> I think you meant PortratUI handler
>
> Try it now android:  the " orientationChanged" was not happening because I 
> did not put in mobileSetAllowedOrientations.
>
> But now the "rect" on android it off, it does show the footer/nav .. I 
> think is visible, but off screen.
>
> Now, solving my Xcode confirguration, is a different problem.
>
> BR
>
>
> ?On 6/19/18, 11:40 AM, "use-livecode on behalf of J. Landman Gay via 
> use-livecode" <use-livecode-bounces at lists.runrev.com on behalf of 
> use-livecode at lists.runrev.com> wrote:
>
>    This is what I have:
>
>    on resizeStack x,y
>       ANSWER X &COMMA& Y
>       setupUI x,y
>    end resizeStack
>
>    The answer dialog appeared once on my first test (with no x,y values)
>    and all test builds after that never showed an answer dialog at all. The
>    setupUI handler also has an answer dialog for testing and I haven't seen
>    it even once.
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your 
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode







More information about the Use-livecode mailing list