Question about the result

jbv jbv at souslelogo.com
Sun Feb 25 10:26:49 EST 2018


Mike
Thanks for your reply.
Actually, in the 2 cases I mentioned, I was able to find the origin of the
problem.
The only point I was trying to make is that each time the result was of no
help since it remained empty.

On Sun, February 25, 2018 3:48 pm, Mike Bonner via use-livecode wrote:
> In the first case, I would check all 3 locations.. Since i'm assuming the
>  first part of the url (yourdomain.com/index.php?) is correct, the put
> URL
> is most likely succeeding in connecting to the url, so you would need to
> look at the contents of myVar to see what if anything was actually
> returned.  In a case where the url is actually able to be hit, 'the
> result' will be empty, but the value returned from the server may be
> invalid data. It still wouldn't hurt to look at "it" also, IIRC sometimes
> useful info will appear there. (though in this case, my guess is that
> garbled info is in myVar)  Of course, if the url is invalid, then the
> result should tell you so.
>
> As for the second.. If I test from the message box, revzipopenarchive
> seems to do pretty much.. um.. Nothing.  Doesn't open an archive, doesn't
> return an error message.. Nothing in it, or the result.. Weird.  So I put
> code in a button and things behaved as expected. (when specifying a path
> with no permissions, the result told me so.  Same with an invalid path.
> (this is
> on 9 dp 11)
>
> No clue why it won't work from the message box, or if its related to what
>  happened on your end.
>
> On Sun, Feb 25, 2018 at 6:50 AM, jbv via use-livecode <
> use-livecode at lists.runrev.com> wrote:
>
>> Hi list
>>
>>
>> According to LC dictionary, the result "Returns the status of the last
>> command that was executed". But I had 2 unexpected experiences on my
>> on-rev account recently : 1- a line such as
>> put URL ("http://mydomain.com/index.php?" & it) into myVar never went
>> through (because it was corrupted : contained some extra characters such
>> as ascii 10), however the result remained empty.
>>
>> 2- when trying to create a zip archive
>> revZipOpenArchive "home/myaccount/public_html/dir1/dir2/dir3", "write"
>> the name of directory "dir2" had been changed and therefore "dir3"
>> could not be found; however the result remained empty.
>>
>> I know that in the 2nd case I could use the sysError function, but
>> according to the doc, the result shouldn't be empty anyway... So my
>> question : am I expecting too much from the result, like containing some
>> useful error message every time something doesn't work as expected ?
>>
>> Thanks in advance.
>> jbv
>>
>>
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list use-livecode at lists.runrev.com Please visit this
>> url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>>
>>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list use-livecode at lists.runrev.com Please visit this
> url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>






More information about the Use-livecode mailing list