[ANN] Release 9.0.0

Paul Dupuis paul at researchware.com
Wed Apr 4 16:23:17 EDT 2018


Okay, it has been so long since i used the backdrop, I forgot where to
turn it off!

Backdrop all okay now.

And, it is still the case that if I associate LC files to another
version (like 6.7.11 or 8.1.9) and then launch LC9 the Splash stays on
if I say no to the association request.

Thank you for you help.


On 4/4/2018 4:09 PM, panagiotis merakos via use-livecode wrote:
> @Paul
>
> ok this might be useful (the fact that clicking "yes" in the associations
> dialog causes the splash to hide as expected in subsequent launches)
>
> You are getting the gray backdrop as this is the default after clearing the
> Prefs. You can change that by unchecking "View"-> "Backdrop" in the LC
> menubar
>
> Best,
> Panos
> --
>
>
>
> On Wed, Apr 4, 2018 at 8:54 PM, Paul Dupuis via use-livecode <
> use-livecode at lists.runrev.com> wrote:
>
>> On 4/4/2018 1:51 PM, panagiotis merakos via use-livecode wrote:
>>> @Peter
>>> One more thing to try before filing a bug report:
>>>
>>> 1. Clear Prefs again
>>> 2. Open LC, you should see the revFileAssociation dialog ("LiveCode files
>>> are not currently associated with this version. Would you like to make
>> this
>>> association?")
>>> 3. Choose "Yes"
>>>
>>> Does the splash screen close after that?
>>>
>>> BTW if you want to close this stack manually, you can try that:
>>>
>>> - type in the msg box "close the mousestack" but do NOT press Enter
>>> - place the cursor on the splash stack
>>> - press enter
>>>
>>> I am wondering if an error occurs on startup, so LC stops execution, and
>>> the line of code in the IDE startup scripts that closes this stack is
>> never
>>> reached.
>>>
>> I cleared the livecode7.rev prefs file (the only one I now have),
>> restated Windows 8.1 (64bit). Launched LC9.0.0 and responded "Yes" to
>> the revFileAssociation (which I had not previously been doing as I have
>> been working in 8.1.9 recently). No luck. The Spash remains and I have
>> the grey backdrop on. When I open Options in LC9 and click Reset to
>> Default, the backdrop clears, but the splash remains. I have to close it
>> by the message box trick. If I then quit LC9 and launch it again, the
>> slash goes away appropriately, but despite having reset the Options to
>> Default, the gray backdrop appears every time I launch LC9.
>>
>> If I launch another version of LC (say version 6.7.11) and click Yes to
>> the file associate and then quit LC 6.7.11 and then launch LC9 and do
>> not say Yes to the file association, then the splash and grey backdrop
>> remain.
>>
>> If I launch LC9 and say Yes to the file associate and then close the
>> splash manually and quit and launch again, the splash closes as it
>> should. However, if I change the file associate I am back to a always on
>> splash window in LC9.
>>
>> So, summary:
>> Launching LC9 and answering No to the file associate leaves the splash
>> screen visible even when exiting and restarting LC9 multiple time as
>> long as you answer No to the file association.
>> Launching LC9 and answering Yes to the file associate leaves the splash
>> screen visible, but exiting and restarting LC9 resulting in the splash
>> going away normally after LC9 is up and running.
>> Again all under Windows 8.1 (64)
>> I have no idea why I am now getting the grey backdrop.
>>
>>
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> use-livecode at lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>





More information about the Use-livecode mailing list