Remote debugging - expected behavior

J. Landman Gay jacque at hyperactivesw.com
Thu Sep 28 14:45:51 EDT 2017


What is the expected behavior of remote debugging? I'm not sure if what 
I see is how it is supposed to work, or a bug.

I have an app that does not have the remote debugger included in the 
Inclusions pane. Looking at the revStandaloneSettings custom properties, 
it is (correctly) not in there either.

Every time I do a test build, LC asks if I want to start a remote 
debugging session. Until I noticed the dialog, I thought the app had 
hung on launch. I have to provide a response on every test build before 
the app will run. Also, even if I just relaunch the app after 
installation, it asks again. Basically I can't run the app without 
replying to the dialog. Is this correct behavior?

Also, as I mentioned before, if I say "yes" to the dialog, and quit the 
app via the Home or App Switcher, there is no message that debugging has 
been discontinued. I am pretty sure that's due to the fact that LC 
doesn't send any messages with those keys. At any rate, when that 
happens, the scripts can't be edited as they are still in a locked state 
and I can't find a way out of that unless I quit and relaunch LC.

What is the expected behavior? There's no toggle to control remote 
debugging.

-- 
Jacqueline Landman Gay         |     jacque at hyperactivesw.com
HyperActive Software           |     http://www.hyperactivesw.com




More information about the Use-livecode mailing list