AW: Different result in LC 6 to LC 8 when copying field text into Excel?

Tiemo Hollmann TB toolbook at kestner.de
Wed Feb 8 03:32:35 EST 2017


Hi Paul,

I test your approach, but when running the code in the DIE, LiveCode crashes immediatly. When debugging the code, it doesn't crashes, but stops at setting the rawclipboarddata with an error "clipboard is not locked".
This happens anyhow, if I am using "lock clipboard" or not.  I'll file it
Tiemo

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im Auftrag von Paul Hibbert via use-livecode
Gesendet: Dienstag, 7. Februar 2017 22:11
An: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
Cc: Paul Hibbert <paul at livecode.org>
Betreff: Re: Different result in LC 6 to LC 8 when copying field text into Excel?

Tiemo,

I’m not sure if this will help because I’m testing on Mac, but I did a little bit of experimenting with the new ‘rawClipboardData’, it allows plain text to be copied out of LC, just to prove it, here’s a button script copied via my now modified Script Buddy plugin…

on mouseUp
   local tClip

   if the selectedText is empty then
      set the clipBoardData["text"] to fld “myTextField"
   else
      copy the selectedText
   end if
   
   if the altKey is down then -- Convert the clipBoard to plain text
      put the clipBoardData["text"] into tClip
      lock the clipBoard
      ## Use some code lifted from the LiveCode Dictionary…
      set the rawClipBoardData to empty -- Clear ALL ClipboardData
      if the platform is "Linux" then set the rawClipboardData["text/plain;charset=utf-8"] \
            to textEncode(tClip, "UTF-8" ) -- Linux
      if the platform is "Win32" then set the rawClipboardData["CF_UNICODE"] \
            to textEncode(tClip, "UTF-16" ) -- Windows
      if the platform is "MacOS" then set the rawClipboardData["public.utf8-plain-text"] \
            to textEncode(tClip, "UTF-8" ) -- OSX
      unlock the clipboard
   end if
end mouseUp

At last, no extra line spacing! :-)

Normally when I paste from LC into Mail I see extra line spacing, and I would have to copy and paste via a plain text editor to remove it. Emptying the clipBoard and setting the rawClipboardData as above seems to work, on Mac at least, hopefully it should work with Excel on Windows too.

Paul




> On Feb 3, 2017, at 6:25 AM, Tiemo Hollmann TB via use-livecode <use-livecode at lists.runrev.com> wrote:
> 
> Can anybody on Windows with LC 8 confirm this:
> 
> - create a new stack
> - create a scrolling list field
> - enter three lines of text, each with one word
> - enter into the message box: *set the clipboarddata["text"] to fld 1*
> - open MS Excel (in my case Windows 10, Excel 2013)
> - paste
> - see an extra empty line between each line of text
> 
> Pasted in a text editor there are no extra lines and up to LC 7 there 
> also was no extra line in Excel.
> 
> Can anybody confirm this behavior or even has an idea for a workaround?
> 
> Thanks
> Tiemo
> 
> 
> 
> -----Ursprüngliche Nachricht-----
> Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im 
> Auftrag von Tiemo Hollmann TB via use-livecode
> Gesendet: Donnerstag, 2. Februar 2017 12:13
> An: LiveCode User Liste senden <use-livecode at lists.runrev.com>
> Cc: Tiemo Hollmann TB <toolbook at kestner.de>
> Betreff: Different result in LC 6 to LC 8 when copying field text into 
> Excel?
> 
> Hello,
> 
> I have a standard scrolling list field with multiple lines of text. I 
> copy the text by:
> 
> *set the clipboarddata["text"] to fld "List"*
> 
> The User now can past the text into MS Excel on Windows. With LC 6 the 
> text was pasted into Excel line by line, as it showed up in LC. In LC 
> 8.1.2 the text is pasted with an extra space line between each two lines.
> 
> I checked the line ends in both versions. There is only one "LF"
> (byteToNum=10) at the end of each line and it looks the same in both 
> versions.
> 
> What has changed in LC 8 to cause such a different behavior? Is this 
> again a Unicode thing what I don't understand? I already tried 
> different clipboarddata keys, without success.
> 
> It can't be an Excel option, because I tested it with the same Excel 
> version on the same machine.
> 
> Any idea, what has to be changed to get the same clipboard result as 
> in LC 6?
> 
> Thank you
> 
> Tiemo
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your 
> subscription
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
use-livecode at lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list