AW: Different result in LC 6 to LC 8 when copying field text into Excel?

Tiemo Hollmann TB toolbook at kestner.de
Fri Feb 3 11:53:09 EST 2017


the headquarter could confirm this interaction to Excel bug and pointed me
to the workaround with "paste special as text"
Tiemo 

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im Auftrag
von Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Gesendet: Freitag, 3. Februar 2017 15:26
An: 'How to use LiveCode' <use-livecode at lists.runrev.com>
Cc: Tiemo Hollmann TB <toolbook at kestner.de>
Betreff: AW: Different result in LC 6 to LC 8 when copying field text into
Excel?

Can anybody on Windows with LC 8 confirm this:

- create a new stack
- create a scrolling list field
- enter three lines of text, each with one word
- enter into the message box: *set the clipboarddata["text"] to fld 1*
- open MS Excel (in my case Windows 10, Excel 2013)
- paste
- see an extra empty line between each line of text

Pasted in a text editor there are no extra lines and up to LC 7 there also
was no extra line in Excel.

Can anybody confirm this behavior or even has an idea for a workaround?

Thanks
Tiemo



-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im Auftrag
von Tiemo Hollmann TB via use-livecode
Gesendet: Donnerstag, 2. Februar 2017 12:13
An: LiveCode User Liste senden <use-livecode at lists.runrev.com>
Cc: Tiemo Hollmann TB <toolbook at kestner.de>
Betreff: Different result in LC 6 to LC 8 when copying field text into
Excel?

Hello,

I have a standard scrolling list field with multiple lines of text. I copy
the text by:

*set the clipboarddata["text"] to fld "List"*

The User now can past the text into MS Excel on Windows. With LC 6 the text
was pasted into Excel line by line, as it showed up in LC. In LC 8.1.2 the
text is pasted with an extra space line between each two lines.

I checked the line ends in both versions. There is only one "LF"
(byteToNum=10) at the end of each line and it looks the same in both
versions.

What has changed in LC 8 to cause such a different behavior? Is this again a
Unicode thing what I don't understand? I already tried different
clipboarddata keys, without success.

It can't be an Excel option, because I tested it with the same Excel version
on the same machine.

Any idea, what has to be changed to get the same clipboard result as in LC
6?

Thank you

Tiemo

 

 

_______________________________________________
use-livecode mailing list
use-livecode at lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
use-livecode at lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription
preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list