LC 9.0.0 dp8 won't launch iOS simulator

William Prothero waprothero at gmail.com
Sun Aug 13 00:59:36 EDT 2017


This works! Very easy once you know the location of the alligators in the swamp.
Best,
Bill P

> On Aug 11, 2017, at 10:11 PM, Evergreen Info <rdimolad at evergreeninfo.net> wrote:
> 
> I kept getting all sorts of weird Xcode related problems in until I started doing this.
> 
> 1] Keep only one version of Xcode in the applications folder named Xcode.app.
> 2]  Create an OldXcodeVersions folder. 
> 3] When upgrading:
>   A] Move Xcode.app from applications folder to the OldXcodeVersions folder and rename it to Xcode.x.y.app.
>   B] Download the new Xcode from the developer portal. 
>   C] Open up downloads and install Xcode into the applications folder..
>   D] Open up the new Xcode.app
>   E] In the LC prefs select...add a new Xcode.
>   F] Add the Xcode that you just moved and renamed in A and B. This give you access to older SDKs and simulators.
> 4] Never upgrade Xcode.
> 5] Never install from App Store .
> 6] Trash any versions of Xcode that were upgrades and redownload them fresh from developers portal. 
> 7] Open the Xcode versions one at a time named Xcode.app in the applications folder and then move to the OldXcodeVersions folder and rename.
> 
> 
> 6 and 7 is pain but was worth it.
> 
> The App store honks at you for a few days until it figures out you have the most recent version of Xcode installed.
> 
> Your mileage may vary.
> 
> On Aug 12, 2017 12:20 AM, William Prothero via use-livecode <use-livecode at lists.runrev.com> wrote:
> Folks:
> I’m trying to work on a new app that will send an sms message in iOS. But, as it usually happens when I don’t use the simulator and XCode for a month or so, new version come along and chaos seems to ensue. I had all of this working in LC 8.1.4.
> 
> I’ve been working with LC 8.2.6 and LC9.0.0 (dp8) I downloaded XCode 8.3.3, but have XCode 8.3 and 8.2 installed. When I started, LC 8.2.6 would launch the simulator ok. But 9.0.0 wouldn’t. After fiddling around a bit, LC 8.2.6 would no longer launch the simulator. I get the following error message on all versions, no matter what I put into the LiveCode preferences for XCode:
> 
> “Unable to start simulator 634,0,0,notoolset 573,220,1,revPhoneSetSimulatorSDK
> 
> I deleted the LC Preferences files and it didn’t fix anything.
> 
> So…. I have 3 versions of XCode (8.2, 8.3, 8.3.3)  in my application folder. These have been downloaded from the developer portal. Is it ok to have all of them in my applications folder, then enter them into the LC Preferences->mobile Support pane? Or will it mix up software from different versions of XCode in my app folder?
> 
> Do I need to download additional tools for XCode?
> 
> This is extremely frustrating. I did note that there was a red/green box in the LC mobile support pane in preferences, which should indicate the all the XCode support files are correct for the running version of LC. This doesn’t seem to be the case, though. It does respond to the version loaded, though, which is something.
> 
> For me, this is the most frustrating part of livecode. Can’t more be done to check configurations and provide clear and complete error messages when things aren’t right?
> 
> Best,
> Bill P
> 
> William A. Prothero
> http://earthlearningsolution.org/
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> 
> 




More information about the Use-livecode mailing list