Remote audio file does not always play

Dar Scott dsc at swcp.com
Tue May 20 15:33:48 EDT 2014


I don’t have any good ideas on the network side of things.  

If the player gets impatient, then maybe delaying things until after the rain of messages might be good.  Maybe the file retrieval is not as fast as expected.  That might even be compounded if the other messages are doing network things.  

Perhaps there is an occasional server error.

Maybe look for an error after ‘start’, too?

Without any real good reason, I like Trevor’s and Klaus’ delays.  

Dar


On May 20, 2014, at 12:06 PM, J. Landman Gay <jacque at hyperactivesw.com> wrote:

> I think Klaus is the player expert, but at any rate, you're the network expert.
> 
> The player audio is a narration and has a constant volume. On opencard, the filename of the player is set to empty, then loaded with the new URL, and playback initiated like this:
> 
> set the filename of player pPlayerName of cd 1 of me to empty
>  set the filename of player pPlayerName of cd 1 of me to tFileName
>  if the result = "" then
>    set the currenttime of player pPlayerName of cd 1 of me to 1 -- otherwise Windows stutters
>    start player pPlayerName of cd 1 of me -- required or callbacks aren't sent
>    set the playrate of player pPlayerName of cd 1 of me to 1 -- start it this way, "start" command doesn't always work with http
>  else
>    log "Could not play" && pPlayerName && "audio:" && the result
>  end if
> 
> There are no log entries for any errors.
> 
> I had some problems with playback before and the list suggested using "start" instead of "play". Apparently there's a problem with just "play"; when that was all I used, the player never started up at all most of the time. We do use callbacks in these, and just using "start" alone didn't respect the callbacks, but I found that using both commands allowed callbacks and also started playback.
> 
> Maybe there is something going on with that combination, but again, it works almost 100% of the time. And I myself have never seen a problem, the report is coming from a couple of testers. Since there's two people reporting it, it must be more universal than a single user's setup.
> 
> Stephen's comment about all the pre/opencard messages is a good one, and my script adds a couple dozen additional commands to the sequence. I'll move the audio playback to the very end of all that and see if that helps. There is a lot going on when a card opens in this stack.
> 
> If you have any other ideas, please do tell.
> 
> 
> 
> On 5/20/14, 12:37 PM, Dar Scott wrote:
>> I am very hesitant to say anything, since you are the expert here.
>> 
>> Does the player have a relatively quiet ending?  Do you stop the player when you change cards?  Could the currentTime be left in the quiet ending and the play starting there?
>> 
>> Does the result show an error?
>> 
>> Dar
>> 
>> 
>> On May 20, 2014, at 11:18 AM, J. Landman Gay <jacque at hyperactivesw.com> wrote:
>> 
>>> I have a player whose filename is set to an audio URL on the web whenever a card opens. For 99.9% of the time it works fine but occasionally it does not play. If the user goes to another card and then returns to the original card, it does play.
>>> 
>>> Checking the result after setting the filename shows no errors of any kind.
>>> 
>>> I have the feeling this is a network issue, but does anyone know what would cause it to fail?
>>> 
>>> --
>>> Jacqueline Landman Gay         |     jacque at hyperactivesw.com
>>> HyperActive Software           |     http://www.hyperactivesw.com
>>> 
>>> _______________________________________________
>>> use-livecode mailing list
>>> use-livecode at lists.runrev.com
>>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
>>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>> 
>> 
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> use-livecode at lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>> 
> 
> 
> -- 
> Jacqueline Landman Gay         |     jacque at hyperactivesw.com
> HyperActive Software           |     http://www.hyperactivesw.com
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list