AW: Umlaute get corrupted when transfering livecode from Win to Mac

Tiemo Hollmann TB toolbook at kestner.de
Tue May 8 07:32:35 EDT 2012


Ok thank for the hint, I'll check and report it
Tiemo

> -----Ursprüngliche Nachricht-----
> Von: use-livecode-bounces at lists.runrev.com [mailto:use-livecode-
> bounces at lists.runrev.com] Im Auftrag von Mark Schonewille
> Gesendet: Dienstag, 8. Mai 2012 13:06
> An: How to use LiveCode
> Betreff: Re: Umlaute get corrupted when transfering livecode from Win to
> Mac
> 
> Hi Tiemo,
> 
> I have seen this problem in two different cases. I don't know the cause
and
> have no solution but you could check the charSet property of the stack
when
> you open the stack. If you move the stack from Mac to Windows and the
> charSet property returns ISO before you save the stack for the first time
> on the Windows machine, then something must have gone wrong. If you move
> the stack from Windows to Mac and the charSet property returns MacOS
before
> you save the stack for the first time on the Mac, then something must have
> gone wrong as well. Perhaps keeping an eye on the value returned by this
> property will eventually give you some insights into this problem. I'm
> saying "perhaps", because I this happens too sporadically to actually
check
> whether my assumptions are true.
> 
> --
> Best regards,
> 
> Mark Schonewille
> 
> Economy-x-Talk Consulting and Software Engineering
> Homepage: http://economy-x-talk.com
> Twitter: http://twitter.com/xtalkprogrammer
> KvK: 50277553
> 
> We will have room for new projects after 1 June. Contact me now and be
> first in line.
> 
> On 8 mei 2012, at 12:16, Tiemo Hollmann TB wrote:
> 
> > Hello,
> >
> > from time to time german Umlaute in livecode files get corrupted when
> > transferring the files between the platforms Win <-> Mac. My
> > development is primary on Win, but testing and building the standalone
> > I do on each platform. But I tried it also the other way
> >
> > This happens irregulary and not reproduceable. To me it happened in
> > the standalone setting, e.g. name of application, as well as in the
> > scripts, which can lead to corrupted scripts. I try to avoid umlaute
> > in handler or variable names, but can't avoid them always in object
> > names, messages, labels, titles, etc.
> >
> > Did anybody else encountered this? Any ideas how to avoid, to check for?
> >
> > Tiemo
> >
> 
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list