AW: German Umlaute get corrupted on macOS Sierra

Tiemo Hollmann TB toolbook at kestner.de
Wed Nov 16 17:20:22 CET 2016


Hello Hermann and Paul,
good idea, but my customer checked "Tahoma" with the fontbook and it is installed and looks fine in the fontbook.
I also tried the indirect enter with holding the "u" for 2 sec and then choosing the "ü" from the menu, but the letter also is corrupted, when displayed in the field. Very weird.
Thanks
Tiemo

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] Im Auftrag von Paul Hibbert
Gesendet: Montag, 14. November 2016 22:07
An: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
Betreff: Re: German Umlaute get corrupted on macOS Sierra

I run Sierra on an older iMac (2009) and a newer MacBook Pro, I don’t see any problem with LC6, I just tested the German Umlaut with pasted text as well as typed text in LC5.5.5, LC6.7.11(rc2) and LC8.1.2(rc1) and I’m seeing exactly the same result in all 3 versions, the umlauts are present and correct.

If it’s just one customer on one Mac, I would guess that maybe it’s a Font problem, can you check if they have the same font installed that your app uses, and if it is, maybe they need to check for font problems with the Font Book.app (should be in their Applications Folder).

Paul

> On Nov 14, 2016, at 8:52 AM, Tiemo Hollmann TB <toolbook at kestner.de> wrote:
> 
> Hello,
> 
> 
> 
> Today a customer with a Mac book Air and macOS Sierra called me and 
> told me that all German Umlaute in my LC 6 program are corrupted 
> (while they are working fine in all other programs). This is in text 
> displayed in fields as well as text entered in fields.
> 
> Since I don't have Sierra yet installed on my machine, I can't 
> reproduce, if this is a general Sierra issue, or something special on 
> that customer machine. Since this is the first customer telling me 
> this problem I don't even know, if no other customer has installed 
> Sierra yet and it's a LC 6 - Sierra issue or if others already have 
> installed Sierra and don't see this issue.
> 
> 
> 
> I checked with this customer all language and keyboard layout settings 
> and they are all standard German, like on my 10.11 machine.
> 
> Has anybody any idea what could cause such a phenomenon? Any idea what 
> to look for? Or is LC 6 just incompatible with Sierra?
> 
> Thanks
> 
> Tiemo
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode


_______________________________________________
use-livecode mailing list
use-livecode at lists.runrev.com
Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode




More information about the use-livecode mailing list