iOS simulator not found after updating LC and Xcode

Dave Kilroy dave at applicationinsight.com
Thu Nov 3 11:09:17 CET 2016


Ach - I should have written “Xcode 8.1” and “Xcode81.app" 

> Begin forwarded message:
> 
> From: Dave Kilroy <dave at applicationinsight.com>
> Subject: Re: iOS simulator not found after updating LC and Xcode
> Date: 3 November 2016 at 10:05:31 GMT
> To: How to use LiveCode <use-livecode at lists.runrev.com>
> 
> Yep Thierry is right - still too early to use Xcode 8.1.1
> 
> BTW if you’re going to have multiple versions of Xcode on you machine (which is a sensible thing to do if you’re going to have multiple versions of LiveCode on your machine) the safest way of doing this is to have each of them in their own folder in the Applications folder rather than renaming the .app bundle to something like “Xcode811.app”
> 
> Dave
> 
> 
>> Mmm, not sure as I'm far away from my computer, 
>> but I think you need Xcode 8 ! not 8.1. 
>> 
>> Hope someone else could confirm... 
>> 
>> Regards, 
>> 
>> Thierry 
>> 
>> 
>> 
>> 2016-11-03 9:57 GMT+01:00 John Allijn <[hidden email] <http://runtime-revolution.278305.n4.nabble.com/user/SendEmail.jtp?type=node&node=4710003&i=0>>: 
>> 
>> > Hi, 
>> > Yesterday I updated Xcode to 8.1 and LiveCode to version 8.1.1 and now 
>> > LiveCode can’t find any simulators for iOS. 
>> > In the Livecode preferences the list with simulators is empty. When I 
>> > click Add Entry and select the new Xcode app, it gives an error: 
>> > 
>> > "The chosen folder is not a valid iOS SDK. Selected Xcode must have an iOS 
>> > SDK among: 6.1, 7.1, 8.2, 9.2 and 10.0” 
>> > 
>> > When I look in Xcode though, I have iOS 9.1 and iOS 9.2 installed. 
>> > I can also see the installed SDK’s in the /developer folder on my mac but 
>> > When I click “Add Entry” these simulators and their parent folders are not 
>> > selectable (grayed out) 
>> > 
>> > Am I doing something wrong? 
>> >
> 



More information about the use-livecode mailing list