LC 9 Problem inserting Controls

Bob Sneidar bobsneidar at iotecdigital.com
Thu Dec 29 10:41:53 EST 2016


Ahah! I've seen in version 8 where I drop a control and it never ends up where I actually drop it. Also, the card is overlayed with a blue color, something LC never did before. 

Bob S


> On Dec 29, 2016, at 03:53 , Lagi Pittas <iphonelagi at gmail.com> wrote:
> 
> Hi Bob,
> 
> It was Toplevel not Modal. I removed all controls one by one - no go. I
> opened it in version 8 , still the same.
> Was going back to six  but I tried a long shot - and prayed.
> 
> I set the scale factor back to 1 (I'm developing on a height of 1280) and
> the controls could be seen. Then I put the scale back but dropped a control
> closer to the right edge and I could just see it.
> 
> 
> So basically when the stack is scaled controls can be dropped on to it  but
> will not be added unless a small part of it can be seen at the edge.
> For example at a scale of .7 if I "placed"  a button on the right side of
> my stack it was "dropped"  to the very left but higher up and I could see
> it.
> 
> If I changed the scale to .6 try as I might it was always "dropped" "off
> stack" and not added.
> 
> I just went back and tried this on version 6 and the "drop" position is
> pretty much the "placed" position with or without scaling.
> 
> One extra little "recipe" for this to fail on 9 is that it is also
> dependant on where on the screen the stack is.
> 
> If the stack is to the left of the screen a button dropped on the right
> edge will become visible and will this be "dropped" at the left edge.
> 
> 
> So I would not have noticed this problem when my stack was over to the left
> of my screen.
> 
> Is this an undocumented feature or just a bug?
> 
> Lagi
> 
> 
> On 29 December 2016 at 02:05, Bob Sneidar <bobsneidar at iotecdigital.com>
> wrote:
> 
>> Make sure the stack is not open modally...
>> 
>> Bob S
>> 
>> 
>>> On Dec 28, 2016, at 11:13 , Lagi Pittas <iphonelagi at gmail.com> wrote:
>>> 
>>> Hi
>>> 
>>> I decided I would skip lc8 and goto 9 for a new project (i'm still using
>> 6
>>> for my main programs - better the devil .... )
>>> 
>>> 
>>> Anyway started designing adding controls a few group etc etc.
>>> 
>>> Now I cannot drag ANY control onto the stack/card - even if I exiot and
>>> load afgain.
>>> 
>>> I've done the obvious checked for anything locked etc.
>>> 
>>> IF i create a new stack and drag the controls onto that I can cut and
>> paste
>>> onto the offending stack.
>>> 
>>> Any prayers gratefully accepted
>>> 
>>> Regards Lagi
>>> _______________________________________________
>>> use-livecode mailing list
>>> use-livecode at lists.runrev.com
>>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>> 
>> 
>> _______________________________________________
>> use-livecode mailing list
>> use-livecode at lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>> 
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode





More information about the Use-livecode mailing list