500 ms to set a thumbpos??

Andrew Kluthe andrew at ctech.me
Tue Apr 15 20:33:04 CEST 2014


I assumed incorrectly that the high-dpi features went into 6.5 alongside
the new graphics layer. I can parse through data just as fast as before
here, but anything where I have to reposition a screen, show a new menu,
anything graphics related almost hangs my system unless i give it several
minutes to get done thinking about it. I'll eliminate system related issues
and look into this further before filing a more accurate bug report if
necessary. Thanks.

Andrew


On Tue, Apr 15, 2014 at 11:08 AM, Ralph DiMola <rdimola at evergreeninfo.net>wrote:

> Trevor said ==> The issue being talked about in this thread and what you
> describe may be two separate things.
>
> Trevor, I think your right on this. I have processing slow downs on mobile
> post 6.1. New devices not so much, but older devices(Galaxy S3) it's very
> noticeable. In my case it doesn't seem to be a rendering issue. It's
> pointing towards SQLite and text processing speed. I will find out where
> exactly in the code this is happening.... Observed using LC 6.6.1
>
> Film at 11
>
> Ralph DiMola
> IT Director
> Evergreen Information Services
> rdimola at evergreeninfo.net
>
> -----Original Message-----
> From: use-livecode [mailto:use-livecode-bounces at lists.runrev.com] On
> Behalf
> Of Trevor DeVore
> Sent: Tuesday, April 15, 2014 11:53 AM
> To: How to use LiveCode
> Subject: Re: 500 ms to set a thumbpos??
>
> On Tue, Apr 15, 2014 at 11:26 AM, Andrew Kluthe <andrew at ctech.me> wrote:
>
> > Even on windows 8, everything post 6.5 just craaaawwwls.
> >
> > The ide and any standalone built with the new graphics libs uses an
> > enormous amount of cpu on my laptop. Simply showing a popup menu eats
> > up about 48% of my admittedly under-powered cpu. Anything that
> > involves drawing anything to the screen is god awful slow and if I
> > fiddle too much while it thinks the whole deal crashes. I'm still
> > building with 5.5 until 7 to wait and see if this behavior is
> > corrected later on. Right now, livecode 6.5+ is barely usable for me
> > unless I am using a high end system. I have been having similar issues
> > with the clarify 2 beta and i suspect it is due to the use of the newer
> engine.
> >
>
> Andrew,
>
> The issue being talked about in this thread and what you describe may be
> two
> separate things. 6.6 is when retina support was added for desktop and that
> caused a big slowdown on machines running in high-dpi mode (Mac or
> Windows) as many more pixels are being rendered (as many as 4x). RunRev is
> working to address this as soon as possible.
>
> What you describe seems to be something else. 6.5 doesn't have any of the
> retina changes for desktop but does have the graphics layer changes (as you
> mentioned). It is my understanding that 6.5 should run at the same speed as
> previous versions. I wouldn't expect any changes specific to 7.0 to affect
> what you are seeing, although the speed increase they are working on for
> retina would probably help.
>
> I would *highly* recommend that you submit a bug report about the
> performance on your machine. Waiting to see if something gets fixed when
> you
> haven't filed a report often leads to disappointment :-)
>
> --
> Trevor DeVore
> Blue Mango Learning Systems
> www.screensteps.com    -    www.clarify-it.com
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription
> preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>
>
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>



-- 
Regards,

Andrew Kluthe
andrew at ctech.me


More information about the use-livecode mailing list