Sending mouseUp

Mike Bonner bonnmike at gmail.com
Tue Mar 19 20:26:39 CDT 2013


Hmm might try the combination of the 2 things then.  Do a send in time with
absolute pathing.  Also i've noticed recently that inserting a wait 0 with
messages prior to where a problem like this occurs sometimes magically
fixes it.  Its as if there is other housekeeping/engine stuff going on that
interferes despite the message apparently getting through.


On Tue, Mar 19, 2013 at 7:11 PM, Peter Haworth <pete at lcsql.com> wrote:

> Hi Mike,
> Good thinking, I had not included the card and stack in the path to the
> button.  However, I changed that and still no joy.
>
> What's really strange is that "it" contains "handled" after a dispatch to
> the button, yet its clear the message is never making it that far.
>
> I've narrowed this down a bit further.   The problem only occurs when I run
> Livecode and open the stack from the File menu.  If I then close the stack
> and open it again, all works fine.  Even more weird is if I close the stack
> and remove it from memory, then open it again from the File menu, all works
> fine!  It's just that very first open of the stack after running Livecode
> when the problem occurs.
>
> Pete
> lcSQL Software <http://www.lcsql.com>
>
>
> On Tue, Mar 19, 2013 at 5:15 PM, Mike Bonner <bonnmike at gmail.com> wrote:
>
> > You might try hard pathing the send. If there is a context issue going on
> > that should solve it, and during preopencard I would wonder if the
> context
> > is incorrect when the send is done.  so dispatch or send it to button
> > whatever card whatever of stack whatever to test and eliminate the
> > possibility.
> >
> >
> > On Tue, Mar 19, 2013 at 6:10 PM, Peter Haworth <pete at lcsql.com> wrote:
> >
> > > Got a problem sending a mouseUp event to a button during preOpenCard.
> > >
> > > My preOpenCard handler calls another handler that contains the send of
> > the
> > > mouseUp.  When that handler is called from preOpenCard, the mouseUp
> > handler
> > > never receives the message - I have an answer statement as the first
> > > statement in the button mouseUp handler and it never triggers.
> > >
> > > The same handler is called from other places after the card is opened
> and
> > > the mouseUp message is received OK.
> > >
> > > I changed the send to a dispatch and checked the it variable after the
> > > dispatch and it contains "handled" even during preOpenCard processing.
> > >  Also tried the "send in" form of send with various times up to 1000
> > > milliseconds, still no luck
> > >
> > > Does anyone know of any issues sending mouseUp messages during
> > preOpenCard?
> > >  I've run into several problems with code not working as expected
> during
> > > preOpenCard but haven't run into this one before.
> > >
> > > Pete
> > > lcSQL Software <http://www.lcsql.com>
> > > _______________________________________________
> > > use-livecode mailing list
> > > use-livecode at lists.runrev.com
> > > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> > > subscription preferences:
> > > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> > >
> > _______________________________________________
> > use-livecode mailing list
> > use-livecode at lists.runrev.com
> > Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> > subscription preferences:
> > http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
> >
> _______________________________________________
> use-livecode mailing list
> use-livecode at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
> subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-livecode
>


More information about the use-livecode mailing list