OT: MacPro is playing up - any tips?

Bob Sneidar bobs at twft.com
Wed Apr 14 13:38:24 CDT 2010


Hi Dave. 

If you take it to Apple and complain that the video card died just over a year they may take care of you. Sometimes they have extended warranty programs that you wouldn't know about unless you go ask. If you got the Applecare Protection Plan then it is still under warranty and you should DEFINITELY take it into Apple.

Bob


On Apr 14, 2010, at 11:15 AM, David Bovill wrote:

> Thanks Neal - any way to test it is the graphics card without going out and
> buying another one - I don't have any spare cards to hand?
> 
> The machine and graphics card is just over a of year old - so I guess I'll
> just have to go out and buy a new card, it was a farily expensive NVidia
> effort.... hmmm can't even see how to buy one on the Apple UK Online Store.
> 
> On 14 April 2010 18:50, Neal Campbell <nealk3nc at gmail.com> wrote:
> 
>> I had almost the exact same thing a year ago and ultimately it would not
>> boot at all (no chime, nothing). From what I understand, if it doesn't
>> chime, it didn't pass the POST routine on the motherboard.
>> 
>> You are right on, it turned out that the graphics card had burned out. I
>> took it as an opportunity to upgrade to the 3870 radeon card which was
>> crazily expensive versus what you get in the PC world but you gotta pay for
>> no driver issues someway!
>> 
>> Best wishes
>> Neal Campbell
>> Abroham Neal Software
>> www.abrohamnealsoftware.com
>> (540) 645 5394 NEW PHONE NUMBER
>> 
>> 
>> 
>> 
>> On Wed, Apr 14, 2010 at 1:46 PM, David Bovill <david at vaudevillecourt.tv
>>> wrote:
>> 
>>> Today my MacPro suddenly decided to freeze - with pretty green stipes and
>>> pink squares all over the screen. Restarting only worked after resetting
>>> PRAM and rebooting in Single User Mode. It's been a very long time since
>>> I've had a problem with an OSX machine - so I am wandering if there are
>> any
>>> diagnostic tips out there? If feels like an Xwindows / video card issue -
>>> but I am wandering what steps I can take to help diagnose the issue?
>>> 
>>> Thanks in advance :(
>>> _______________________________________________
>>> use-revolution mailing list
>>> use-revolution at lists.runrev.com
>>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>>> subscription preferences:
>>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-revolution
>>> 
>> _______________________________________________
>> use-revolution mailing list
>> use-revolution at lists.runrev.com
>> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your
>> subscription preferences:
>> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-revolution
>> 
> _______________________________________________
> use-revolution mailing list
> use-revolution at lists.runrev.com
> Please visit this url to subscribe, unsubscribe and manage your subscription preferences:
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-revolution




More information about the use-livecode mailing list