How to remove this delay?

Ken Ray kray at sonsothunder.com
Wed Apr 9 01:35:01 CDT 2003


Barry,

I don't know if there's a way around this; Rev appears to stop
everything during a visual effect transition (whether you use an
internal effect or a QuickTime effect doesn't seem to matter). Perhaps
you can simulate an effect by moving a masking object from in front of
your main object instead of using a visual effect.

Anybody else have any ideas?

Ken Ray
Sons of Thunder Software
Email: kray at sonsothunder.com
Web Site: http://www.sonsothunder.com/ 

> -----Original Message-----
> From: use-revolution-admin at lists.runrev.com 
> [mailto:use-revolution-admin at lists.runrev.com] On Behalf Of 
> Barry Levine
> Sent: Tuesday, April 08, 2003 10:37 PM
> To: use-revolution at lists.runrev.com
> Subject: How to remove this delay?
> 
> 
> I've got a line of code in a script that executes when a 
> specific event 
>   occurs:
> 
>    show image "largeLetter" with visual effect iris open slowly with 
> sound the filename of player "currentLetter"
> 
> It works fine and causes no errors. However, while this 
> particular line 
> of code is executing, I have a number of image objects moving 
> around on 
> screen. Each object contains the following code:
> 
> on moveMe
>    if not the uAllowMove of me then exit moveMe
> -- uAllowMove is a custom property (true or false)
>    ------
>    # THIS SETS THE MOVEMENT SPEED
>    put 3 into tRate
>    ------
>    # THIS ADDS AN OFFSET VALUE
>    put 1 into tOffset
>    ------
>    # THIS SETS THE BOUNDARIES
>    if right of me > (width of graphic "fieldOfPlay" + 100) 
> then set the 
> xDir of me to "-"
>    if left of me < (left of graphic "fieldOfPlay" - 100) then set the 
> xDir of me to "+"
>    if bottom of me > bottom of graphic "fieldOfPlay" + 6 then set the 
> yDir of me to "-"
>    if top of me < top of graphic "fieldOfPlay" - 100 then set 
> the yDir 
> of me to "+"
>    ------
>    # SET NEW LOCATION OF DOT
>    put item 1 of loc of me into xLoc
>    put item 2 of loc of me into yLoc
>    set loc of me to (value(xLoc & the xDir of me & tRate & 
> the xDir of 
> me & tOffset) & "," & value(yLoc & the yDir of me & tRate))
>    send "moveMe" && x & "," & y to me in 20 milliseconds
> end moveMe
> 
> Obviously, the uAllowMove property of each of the moving images is 
> True. Again, no errors. However, while the "show image..." 
> line of code 
> is executing, the image objects (six of them at any given time) stop 
> moving until the visual effect is complete. I'd like to keep 
> everything 
> moving smoothly. Any ideas? Would a "send" command do this  - 
> something 
> like SEND "SHOW IMAGE... blah, blah"(so that it can occur without 
> stopping the rest of the handler from executing)? Or does the action 
> ("show image...etc") cause everything else to stop until the code is 
> complete? If this is the case, would there be any other code 
> that could 
> be used. My purpose in the visual effect is simply to draw the user's 
> attention to the appearance of the image (as it has changed from what 
> it had been prior to the execution of code earlier in the script).
> 
> If the "send" command is the answer, would someone show me the proper 
> syntax using the line of code above?
> 
> (BTW - I do not recall the lista who provided the custom 
> property code 
> but I have his name buried in the Rev eMail folder. You know who you 
> are - Thank you!)
> 
> Any response on-list or off-list would be appreciated.
> 
> Regards,
> Barry
> 
> _______________________________________________
> use-revolution mailing list
> use-revolution at lists.runrev.com 
> http://lists.runrev.com/mailman/listinfo/use-> revolution
> 




More information about the use-livecode mailing list